صادرات نفت ایران در دو برهه زمانی «قبل از پذیرش برجام» و «در دولت سیزدهم» معادل میانگین دولت یازدهم و دوازدهم (1.1 میلیون بشکه در روز) بوده که نشان دهنده شکست راهبرد مذاکره با آمریکا در فروش نفت است.
اوپک پلاس در پایان دیدارهای دو روزه خود، اعلام کرد به افزایش تولید نفت برنامه ریزی شده در اوت پایبند می ماند اما از صحبت درباره سیاست نفتی پس از سپتامبر، اجتناب کرد.
وزیر کشور گفت: مشکل جابجایی برخی ساکنان مناطق آلوده به نفت و گاز مسجدسلیمان، حل شده و وزیر نفت وعده داده که برای حدود یک هزار واحد باقی مانده نیز سالی ۵۰۰ واحد را انجام دهد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با مساعدت وزیر نفت و پیگیریها و برنامهریزیهای این شرکت، سه طرح راهبردی به ارزش ۴.۴ میلیارد دلار در شورای اقتصاد تصویب شد.
معاون فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمالشرق با اشاره به صرفه جویی ۱۵ میلیارد ریالی تعمیر اساسی توربین این منطقه گفت: میزان صرفه جویی در بخش تهیه قطعات مستهلک توربین با تلاش کاکنان واحد مکانیک و به دلیل فقدان اطلاعات ارزی برای تهیه قطعات خارجی، قابل محاسبه نیست.
سازمان اوپک در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۱، درآمد حاصل از فروش نفت ۱۳ کشور عضو این سازمان در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ۱.۷ برابر شده و از ۳۱۷.۳۵ میلیارد دلار به ۵۶۰.۶ میلیارد دلار رسیده است.
ایران که در جایگاه هشتم قرار دارد، بیشترین افزایش سالانه تولید نفت را به ثبت رسانده است، به گونهای که عرضه آن در سال ۲۰۲۱ با ۱۷.۴ درصد افزایش به ۳ میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۰ معادل ۳ میلیون و ۸۴ هزار بشکه بوده است.
قیمت نفت خام برنت در چند روز گذشته با افزایش تقاضا در بازارهای جهانی، شاهد بازگشتی قدرتمند بوده و احتمالا طی روزهای آتی نیز این افزایش قیمت ادامه خواهد یافت.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با تبیین تأثیر تنش روسیه و اوکراین بر بازار نفت گفت: بازگشت نفت ایران به بازار جلو تعمیق رکود اقتصاد جهان را میگیرد.
به اعتقاد کارشناسان هزینه و فایده اجرای راهبرد توافق با آمریکا برای افزایش صادرات نفت ایران در دولت یازدهم و دوازدهم سربهسر شد و ایران باید به سمت بازارسازی نفت برای تضمین جریان صادرات نفت خود حرکت کند.
روابط ایران و آسیای مرکزی اخیراً رو به بهبود بوده است. ایران میتواند از این روابط بهتر بهره مند شود، خواه از طریق تامین گاز بخشی از کشور، دریافت هزینههای ترانزیت یا تضمین همکاریهای امنیتی باشد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از مهلت ۵ نماینده سوالکننده به وزیر نفت به منظور پیگیری موضوعاتی همچون عدم انجام مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت و عدم توجه به بهینهسازی مصرف انرژی، خبر داد.
وزیر نفت با انتشار توئیتی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: یکی از دلایل اصلی به مخاطره افتادن انرژی جهان، تحریمهای ظالمانه ایران، بهعنوان دارنده بیشترین ذخایر نفت و گاز جهان، است.